Kindercatechese voor groep 3 t/m 8

Aan het begin van 2019 willen we ons met deze kinderen gaan richten op de kerk, wat kom je in de kerk allemaal tegen en in het bijzonder het kerkelijk jaar en de kerkelijke feesten. Deze bijeenkomsten zijn op drie donderdagmiddagen: 10, 17 en 24 januari 2019.
Vorig jaar zijn we met iets nieuws begonnen. We willen de kinderen wegwijs maken in het vieren van Doop en Avondmaal. Ook dit jaar willen we hier extra aandacht aan geven. Het heilig Avondmaal zal aan de orde komen in de bijeenkomsten in januari, voorbereidend op de Avondmaalsdiensten van 27 januari.
 
Op donderdag 8 november is er een extra bijeenkomst speciaal over de Doop. Ds. Sjaak Teuwissen en ds. Irma Jansen hopen de kinderen hierin mee te nemen, mede ter voorbereiding op de (mogelijke) doopdiensten van zondag 18 november. We hopen dat er veel kinderen komen. Voor ouders is dit dé mogelijkheid om inhoud te geven aan je belofte die je bij de Doop hebt gedaan: dat je ze met hun Doop vertrouwd zult laten worden. Als kerk willen we je hierin graag ondersteunen op deze manier.
 
De bijeenkomsten zijn donderdagmiddag na schooltijd van 15.45 – 16.45 uur in de Immanuelkerk. Er staat bij binnenkomst iets lekkers en iets te drinken klaar. De laatste bijeenkomst op 24 januari zal iets langer duren: dan willen we het project afsluiten met samen eten.
 
De predikanten hebben de leiding en worden ondersteund door een aantal vrijwilligers, die vanaf dit jaar gecoördineerd worden door Linda Jousma. Voor meer informatie kun je terecht bij Linda Jousma (l.jousma@t-mobilethuis.nl) en ds. Henk Jansen (henkkleinjansen@gmail.com)
 
 

Geplaatst op: 
donderdag, 11 oktober, 2018