Een gezamenlijke zoektocht, start 23 april

Traject ‘Mensen van de Weg’

Iedereen is op zoek; naar zingeving, naar inspiratie, naar het ware geluk. Met wie verbind ik me, hoe wordt mijn omgeving mooier, hoe ga ik om met de vragen van dit leven? Iedereen gaat hier op zijn of haar eigen manier mee om. Veel mensen vinden richting in Jezus’ levensweg; zo noemden de eerste volgelingen van Jezus zichzelf geen christenen of gelovigen, maar ‘mensen van de weg’. Jezus was een bepaalde weg gegaan en die wilden zij ook gaan, achter Hem aan.

Na Pasen wil ik (Irma) starten met de cursus ‘Mensen van de Weg’.
Het gaat om tien bijeenkomsten rond tien levensvragen, die gespiegeld worden aan het leven van Jezus. Zoals: waar kom ik vandaan, waarvoor leef ik, welke keuzes maak ik, mag ik er zijn, en komt het goed?
We willen met elkaar op zoek gaan – niet discussiëren over ideeën of overtuigingen – maar samen leren van de weg die Jezus gegaan is: hoe Hij leefde, welke keuzes Hij maakte en wat Hem dreef.
Deze ‘cursus’ is niet leeftijdsgebonden, en is voor gelovigen en ongelovigen. Het gespreksmateriaal is geschreven door Lazarus: een beweging van mensen die zoeken naar nieuwe woorden voor het geloof, binnen en buiten de kerk. ‘Mensen van de weg’ wil niet bekeren. Er is niet één gewenste uitkomst. Het doel is dat je je spiegelt aan Jezus’ levensweg, maar wat je daarmee doet is je eigen keuze.
 
Je kunt je aanmelden bij mij via de mail: irmakleinjansen@gmail.com . Ook als je twijfelt of nog vragen hebt, laat het me weten. Het gaat dus om 10 bijeenkomsten, elke week op dinsdagavond. Dat is intensief, en vraagt commitment: mensen die meedoen willen zich ook echt ontwikkelen en hebben daar wat voor over.
De eerste bijeenkomst is op dinsdag 23 april; we starten om 18.00 met een maaltijd bij mij thuis, Hamburgerweg 19A. Welkom!
 
 

Geplaatst op: 
donderdag, 4 april, 2019