Startzondag op 8 september

Startzondag 8 september van 9.30 – 15.30 uur

Thema: ‘Ons verhaal, een goed verhaal
Tijdens deze startzondag staat het verhaal over Paulus op de Areopagus centraal (Hand. 17, vanaf vers 22). De mensen zijn daar met elkaar in gesprek en vragen Paulus naar zijn verhaal over die nieuwe leer. Paulus heeft goed geluisterd en sluit aan bij de context van de Grieken met zijn goede verhaal over ‘de onbekende God’. Hier kunnen wij, 2000 jaar later, nog veel van leren: hoe brengen wij ons verhaal over (de onbekend geraakte) God aan de mensen in onze omgeving? En wat zijn de goden van deze tijd die worden aanbeden? Belangrijk in ieder geval om eerst goed te luisteren naar de ander voordat je met je eigen verhaal komt. Maar tegelijk moeten we ook niet bang zijn om ons eigen verhaal in te brengen: verbonden met het goede verhaal (evangelie betekent letterlijk ‘goede boodschap') van Christus!
Bij goed weer wordt de startzondag gehouden in en rondom de Maranathakerk.

Programma:
9.30 uur   Brunch met heel GKE bakt!
10.30 uur
 
  Opening van de dag
Aansluitend uitleg van de diverse activiteiten voor jong en oud
11.00 - 13.00 uur   Activiteiten/workshops
13.30 uur
 
  Viering, waarin de diverse activiteiten terug komen, zo wordt het een viering van en door ons allen.
14.30 uur   Afsluitende borrel met (Bijbelse) hapjes

Voor elk wat wils van 0 – 99 jaar!
Oppas tijdens de viering voor de allerjongsten met gedurende de ochtend een voorlees- en knutselmoment.
Voor de kinderen van 4 – 12 jaar is er o.a. een creatieve workshop met hout, een theaterworkshop en natuurlijk ontbreekt het springkussen niet.
De Taakgroep Jeugd organiseert i.s.m. de Jeugdkerk een inspirerende en actieve tieneractiviteit.
Verder een greep uit de diverse workshops: biblejournaling, handlettering, in gesprek over geloof, hoop en liefde aan de hand van vragen uit de verdiepingspot, schilderen bij de Bijbeltekst, een Emmaüswandeling, schatgraven in de Bijbel, de Bijbel over bidden, liturgisch bloemlezen, muziek en wie weet wat nog meer. Laat u/je inspireren door deel te nemen aan één van de workshops, verdiepend en actief.
Doe mee aan heel GKE bakt en deel het verhaal rondom uw/jouw favoriete baksel. Meld je hiervoor aan bij jet@weigand.nl .
Na de viering nodigen we u/jou uit om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje!
Ook als je je niet hebt aangemeld ben je van harte welkom, maar in verband met de brunch en de diverse workshops is het fijn te weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten. Daarom hangen in de hal van beide kerken lijsten om je in te schrijven. Aanmelden via de mail kan ook via kerkelijkbureau.gk@pknermelo.nl onder vermelding van startzondag en je naam.
We hopen dat jong en oud mee kan doen aan deze startzondag. Zo wordt er voor deze zondag ook kerktaxi geregeld om u eventueel halverwege de startzondag van huis op te halen of naar huis weg te brengen.
 
Zorg dat je erbij bent! Zondag 8 september Maranathakerk!
 

De startzondagcommissie,
Irma, Renee, Martin, Heidi, Lijanne en Femmy

 

Geplaatst op: 
maandag, 12 augustus, 2019