Kerkmuziek in de Immanuelkerk

Het nieuwe kerkelijk seizoen is weer van start gegaan en dat geldt dan natuurlijk ook als het gaat om de planning van de kerkmuziek.
Kerkmuziek speelt in onze kerk een belangrijke rol. Muziek gaat verder dan woorden. Datgene wat niet gezegd kan worden, kan door middel van muziek toch een plaats krijgen en ons raken en ontroeren. In de eerste plaats geldt dat voor de gemeentezang in onze kerk.
Door middel van een lied loven en danken wij God. Maar we zingen ook over onze nood en alles wat ons bezighoudt. Een lied kan ons boven onszelf uittillen.
 
En als het, om wat voor reden dan ook, niet lukt om te kunnen zingen, is er de gemeente om ons heen die dan “helpt”. Daarom is gemeentezang in onze erediensten van wezenlijk belang. Ik ben dan ook van mening dat er in een dienst waarin niet van harte kan worden meegezongen iets mis gaat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we geen nieuwe liederen kunnen leren of dat we gewoon eens luisteren naar een mooi lied. En ook een instrumentaal stuk muziek, passend bij het thema van de dienst, kan een prachtige en zinvolle rol vervullen. Maar dit alles wel in een juiste verhouding zodat we als gemeente in ons lied nooit “uitgeschakeld” worden.
 
Marlinde de Wolf en ik hebben voor de diensten in de Immanuelkerk weer een muziekplanning gemaakt. Dat betekent dat er gemiddeld elke 14 dagen extra muzikale medewerking zal zijn in de Immanuelkerk. Dat zal zijn: een instrumentalist die meewerkt, een muziekgroep(je), een vocale solist of meerdere zangers, de gemeentezanggroep All4One, een koor van buitenaf, een nog te formeren mannenensemble, koperblazers etc. In de Antenne zal vermeld worden welke extra muzikale medewerking er zal zijn.
 
Ook meespelen/meezingen? Stuur een mailtje naar muzikalemedewerkingimmanuel@live.nl .
Ik kijk uit naar diensten met fijne en goede gemeentezang, mooie liederen en goede muziek.
 
Soli Deo Gloria!
Erik-Jan van der Hel, cantor-organist Immanuelkerk
 
 

Geplaatst op: 
zondag, 15 september, 2019