Kindercatechese: ‘Club Xtra’

Komend seizoen komt er een nieuw soort activiteit voor de kinderen: een samenwerking van kindercatechese en club.
De afgelopen jaren hebben we elk seizoen een paar middagen kindercatechese verzorgd voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Meestal drie donderdagen in januari en een paar keer nog een extra middag op een ander moment.
Gezien de terugloop van de deelname ben ik samen met Linda Jousma, de coördinator van de kindercatechese, gaan bezinnen over het vervolg. Stoppen of op een andere manier doorgaan? Een brainstorm hierover begin juli met een diverse groep mensen bracht een paar nieuwe ideeën.
Een ervan was om kindercatechese te geven tijdens clubavonden. We hebben contact gezocht met de clubleiding en die reageerden heel enthousiast. We gaan het komend seizoen uitvoeren: ‘Club Xtra’.
 
Het idee is dat de kinderclubs van de Maranathakerk en de Immanuelkerk een aantal gezamenlijke activiteiten hebben op een vrijdagavond. Daarvan zullen we drie avonden door het seizoen heen gaan invullen als predikanten, met de thema’s die we anders in de kindercatechese behandelen: Bijbel, kerk e.d. – een paar basisdingen over geloven, uitgewerkt op een manier die bij de kinderen past.
We hopen hiermee een wat bredere groep kinderen te kunnen bereiken. Via de clubs worden de kinderen uitgenodigd, maar ook kinderen die niet op club zitten zijn daarbij natuurlijk hartelijk welkom.
We denken nu aan de data 18 oktober, 14 februari en 20 maart, met als thema’s voor dit jaar: geloof, liefde en hoop. We houden jullie op de hoogte.
 
Henk Jansen
 
 

Geplaatst op: 
zaterdag, 12 oktober, 2019