Lazarus – Mensen van de Weg - 3 november

In Ermelo prijzen we ons gelukkig met zoveel kerken en kerkbezoekers. En hoewel we soms erg van elkaar kunnen verschillen, stellen we allemaal van tijd tot tijd wel dezelfde vragen. Vragen als: hoe ga ik om met stress, hoe maak ik mijn omgeving mooier, welke contacten ga ik wel of niet aan, wat is de waarde van mijn leven?
 
Lazarus.nl ontwikkelde een serie van tien gesprekken met de naam Mensen van de Weg waarin deze levensvragen en de levensweg van Jezus centraal staan. In Mensen van de Weg onderzoek je in een kleine groep hoe Jezus met levensvragen omging en spiegel je deze aan je eigen levensweg. Mensen van de Weg is geen cursus in geloof of dogma’s, maar een gezamenlijke en gelijkwaardige zoektocht. Het is daarbij de bedoeling om verhalen te delen en van elkaar te leren.
 
Wij, Gerwin, Annet en Renie, hebben de gespreksserie Mensen van de Weg ontdekt en zijn daar erg enthousiast over. In november willen we hiermee starten. Iedereen is welkom, want juist in de diversiteit kunnen we van elkaar leren. Dus kom je uit (de omgeving van) Ermelo? Ben je christen, zoeker, ietsist of atheïst? Wil je in gesprek over levensvragen en wil je die spiegelen aan het leven van Jezus en de keuzes die Hij maakte? Dan ben je van harte welkom!
 
De startbijeenkomst is op zondagmiddag 3 november van 16.00 - 20.00 uur. Waar de start zal plaatsvinden is nog een verrassing, maar we hopen ergens in de open lucht, bij een verwarmend vuur. We vragen je om zelf eten en drinken mee te nemen, zodat we met elkaar kunnen delen.
De details van de avonden vullen we samen in, maar het zal er ongeveer zo uit gaan zien:
· tien gesprekken, om de twee à drie weken op zondag van 16.00 - 20.00 uur bij iemand thuis;
· inclusief eten (soep met brood plus wat je zelf meeneemt om met elkaar te delen).
 
De beschikking over Whatsapp is handig maar niet vereist. Meld je aan bij Annet Brandsen: annetbrandsen@gmail.com. Ook wanneer je meer informatie wilt.
Voor informatie over Mensen van de Weg ga je naar www.lazarus.nl .
 
 

Geplaatst op: 
donderdag, 10 oktober, 2019