Digitaal collecteren in onze kerk ?!?

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt digitaal. Maar dit heeft een aantal nadelen. Naast de muntjes voor de wagentjes bij de supermarkt, kunt u bijvoorbeeld ook tijdens onze kerkdiensten bij de collecte in de problemen komen.
 
Voor onze leden hebben we goed nieuws, want binnenkort gaan wij van start met een nieuwe manier van collecteren, waarbij u met uw smartphone kunt doneren.
Na een uitgebreid onderzoek en met goedkeuren van de kerkenraad, gaan wij dit per 1 januari 2020 ook digitaal verzorgen. Dat doen wij samen met Givt. Wilt u gebruik maken van deze service, dan heeft u de Givt-app nodig. Deze kunt u alvast downloaden van www.givtapp.net/download, of via de App-store.
 
Daarnaast biedt het een aantal voordelen: (i) de app zorgt voor een jaaropgave voor de belastingdienst, (ii) u hoeft niet meer op zoek naar kleingeld, (iii) u hoeft niet online te zijn om te doneren en (iv) u kunt ter plekke uw gift aanpassen aan het collectedoel.
 
Geeft u liever contant? Geen probleem, want naast het geven met uw smartphone kan u altijd contant geld geven aan de collecte.
De flyers en boekenlegger met meer informatie vindt u in de hal van de beide kerken.
 
U doet toch ook mee?
 
College van Diakenen, Helmus Brons
College van Kerkrentmeesters, Immo Spriensma
 
 

Geplaatst op: 
maandag, 2 december, 2019