Een nieuwe web-omgeving (februari 2020)

Een nieuwe web-omgeving
We leggen op dit moment de laatste hand aan een nieuwe website (gkermelo.nl) en intranet (mijn.gkermelo.nl) voor de kerk. Doordat we de communicatie naar buiten (website) splitsen van de interne communicatie, ontstaan er veel meer mogelijkheden om informatie op te zoeken en te delen.
Op de gemeente avond van 12 februari 2020 zullen we nader toelichten welke uitgangpunten en keuzes we als commissie hebben gemaakt, en uitgebreid de nieuwe mogelijkheden tonen. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen en praktische uitleg hoe een account aan te maken.

De nieuwe website
De website zal eenvoudiger, frisser en toegankelijker voor mensen van buiten onze gemeente worden. Hierop laten we duidelijk zien waar we als Gereformeerde Kerk in Ermelo voor staan en hoe je diensten bij kunt wonen, of in contact kan komen met de kerk. Ook alle activiteiten die naar buiten gericht zijn worden uiteraard goed uitgelicht. Daarnaast blijft de website basale informatie bieden voor de kerkleden zoals bijvoorbeeld een overzicht van de kerkdiensten.

Het nieuwe intranet
Het intranet is helemaal nieuw opgezet en gericht op onze gemeenteleden. Om informatie en nieuws volop te kunnen delen en tegelijk de privacy te waarborgen is dit deel afgeschermd met een ‘inlogmuur’. Alleen kerkleden hebben toegang met hun mailadres en wachtwoord. De informatie op het intranet is dan ook niet via Google te vinden.
Door deze beveiliging ontstaan veel meer mogelijkheden; Kerknieuws en aankondigingen van activiteiten kunnen eenvoudig digitaal worden aangeleverd en snel worden geplaatst.
De kerkelijke organisatie wordt eenvoudig  en goed ‘doorklikbaar’ weergegeven en de belangrijkste ledeninformatie wordt dagelijks automatisch gevoed vanuit de kerkelijke administratie.

Namens de werkgroep website en intranet
Fedde Wildenbeest
 
 

Geplaatst op: 
zondag, 9 februari, 2020