Rondom de Maranathakerk

RONDOM DE MARANATHAKERK

Zondag 31 maart 9.00 en 10.30 uur

Op deze vierde zondag in de veertigdagentijd hopen we met elkaar het heilig Avondmaal te vieren. We lezen met de kinderen mee uit Lucas 15: het prachtige verhaal over de verloren zoon. Of, je kunt ook zeggen: over de gevonden Vader. Hij richt voor zijn jongste zoon een feestmaal aan, maar heeft ook oog voor zijn oudste zoon.

Zo hopen wij ook het avondmaal als een feestmaal te vieren, samen als broers en zussen die door de Vader welkom thuis geheten worden. Het thema van deze dienst is: “Kom!”

Om de feestvreugde nog te vergroten, zingt in de tweede dienst het koor ‘Ad Hoc’ o.l.v. Lisanne Veldman-Marinus met en voor ons. In de eerste dienst mogen we genieten van het orgelspel van Wim Kroon, in de tweede dienst wordt de samenzang begeleid door Henk Leendertse en Reinier van Hoek.

Welkom in het huis van onze Vader, waar je mag komen zoals je bent!

Irma Jansen-Kleinjan

 

RONDOM DE OUDE KERK

Zondag 24 maart 17.00 uur

Een gezamenlijke PKN-kerkdienst

Thema is “Liefde leeft langer”. Voorganger is dr. André F. Troost. Muzikale medewerking wordt verleend door het Vocaal ensemble Pavane o.l.v. Joke Hooikammer). Gerrit ’t Hart  is de organist.

Grof. Met dat kernwoord kun je tegenwoordig nogal wat opmerkingen in de samenleving typeren. Niet alleen sommige jongeren bezigen grof taalgebruik, ook menig volwassene kan er wat van. En als het nu nog maar bij woorden bleef... Is er een alternatief? In de Bijbel wordt van de liefde gezegd dat ze niet grof is. Ze kwetst niet. Daarover zal het gaan in deze  zangdienst.